Антон Мицев - интернет програмист и сайт разработчик

DevReach 2012 - Повече от изживяване

Вчера се върнах от конференцията DevReach, изпълнен с информация и впечатления. Организацията беше чудесна, а знанията, които бяха споделени - изключително много. Успях да се докосна до съвременните тенденции в програмирането - най-вече при мобилните платформи.

Главата ми е понапълнена с информация, която в момента ми е трудно да преразкажа. Май ми дойде множко тези два дни - малко като дете на панаира, преядох с бонбони :) Но като цяло мога да споделя следното - присъствах на няколко прегледа на фреймуърци, които масово се използват, но аз не бях чувал. Присъствах на представяне на новостите в ASP.NET и Visual Studio 2012 и една-две(-три) среди?! за разработка на приложения. Не на последно място - няколко концептуални лекции, които много добре допълниха букета от възприятия.

Лекцията, която ме впечатли най-много - един от вицетата в Телерик, Тод Англин, представи за час как да си направим мобилно приложение посредством HTML 5, UI фреймуърк (телерикси), среда (ядро) за различните мобилни ОС, клауд хостинг на апликацията и техники за отдалечен дебъгинг. Ще се опитам някой ден да преразкажа по-подробно тази лекция, защото наистина си заслужава!

Накрая, но не по важност, инфраструктурата. Гениална идея да се използва кино Арена за конференцията - зали и техника от една страна, заведения за хранене - от друга. Организаторите се бяха погрижили за всичко - кафе, чай, закуска, плодове, ваучъри за храна в заведенията и накрая - бира на корем ;) Благодаря! Разбира се, благодаря и на работодателите, които финансираха участието ми в тази магия.

Последни новини RSS tonymitsev

28.12.2022, Честита Коледа!

Следколедно реших малко да си опресня информацията на сайта. Токувиж съм го съживил отново 😀

08.12.2016, Първата ми книга скоро ще бъде написана!

Днес дадох старт на една мечта, която зрееше цяла година. Най-сетне се престраших да създам кампания за набиране на средства, за да мога да издам книгата, която обмислям последно време - Web Site Building for non-professionals...
Още...

24.08.2014, Първият ни онлайн магазин

Днес първият ни онлайн магазин видя бял свят. Лилав слон е плод на трудолюбието на съпругата ми Яна и нашата рамкова платформа, която постепенно става все по-готина.

10.11.2013, Голфът си има нов горд собственик

Тази седмица изненадващо голфът бе пожелан от двама любители на великия модел. Единият от тях успя да го спечели и вече нашата мила първа колица се радва на новия си млад стопанин. Пожелавам им приятно съжителстване и много хубави моменти заедно.

05.07.2013, Градината на живота и неговият сайт

Съпругата ми набира скорост. С нейните приятелки отвориха небивал до сега център - Градината на живота! Още...

Всички новини...

Отдавна не правя сайтове, но някои преживяха годините и сътресенията

www.dek.bg www.fairyknot.com
www.elprom-ilep.com www.bluetronic.info
www.anipal.net  

Но има някои нови неща...